הפניה 301 כדי שגוגל לא יעיפו את האתר שלכם!
מאז לידתו של גוגל פנדה, אנחנו חייבים להקפיד שלא לשכפל תוכן. בעת הקמת אתר חדש, באופן טבעי אנו מעבירים את התוכן מהאתר הישן לאתר החדש. הרי התוכן הוא אחד הנכסים המשמעותיים שלנו באתרי האינטרנט ולא נוותר עליו. אולם, כשגוגל נתקל בתוכן מוכפל, הוא מחליט לבד איזה אתר לחסום ולעיתים קרובות הוא יחסום את האתר החדש, הרי האתר הישן הוא זה שכבר נמצא באינדקסים של גוגל. מה קורה כשהאתר הישן ירד מהאוויר והחדש חסום על ידי גוגל? אף אחד לא יכול למצוא אתכם.
לכן, ישנו תהליך פשוט וקצר שיש לעשותו, והוא נקרה “הפניה 301”. ישנו תוסף בוורדפרס הנקרא Redirect 301, יש להתקינו באתר וכל מאמר או פוסט שאתם מעבירים מהאתר הישן לאתר החדש יש להכניס בצורה הבאה:
- מעתיקים את ה URL של הפוסט המקורי ומכניסים לטבלה מימין, רק את הכתובת ללא הדומיין. (רק את מה שמסומן בצהוב)
htm.המדע-שמאחורי-שיווק-במייל-11-הדברים-שכדאי-לדעתhttp://wiseway.co/
htm.המדע-שמאחורי-שיווק-במייל-11-הדברים-שכדאי-לדעת/http://wiseway.co/ - בחלק השמאלי של הטבלה, מכניסים את הכתובת המלאה, הנוכחית של הפוסט החדש. לדוגמא: http://wiseway.co//2011/02/11improtantonemailmarketing/
חשוב להקפיד ולעשות זאת על כל פיסת תוכן שמעבירים מהאתר הישן לאתר החדש.
מגניב!!!
טוב לדעת.
כרגע לא מתכוונת לממש את זה, אבל בהחלט חשוב לעתיד לבוא עת אבנה לי אתר חדש בוורדפרס,
ומה עושים אם האתר החדש לא בוורדפרס.???
שלום מיכל,
חשוב להבין את המשמעות של ההפניות 301, זה גם למנוע כפילויות של תוכן ולא לקבל ענישה ממנועי החיפוש אבל זה גם להעביר את המיקום של הדף בתוצאות מנויע החיפוש לביטוי מסויים. חשוב לנו לא לאבד את המיקומים הישנים של האתר.
אם האתר החדש מבוסס על מערכת לניהול תוכן צריך לחפש באותה מערכת שיש תמיכה – 301 redirection. היום זה משהו מאד מוכר אז אם עוברים למערכת מקצועית לא צריכה להיות בעיה.
במידה וכותבים מערכת ייעודת, יש לבקש מהמתכנת שידאג ל- 301 redirection. הוא יכול לכתוב קוד ייעודי לכל דף ודף (מתאים להעברת אתרים עם מעט מאד דפים, פחות מ-20) או הוא יכול לפתח לך רכיב שבו תוכלי להגדיר את הכתובת המקורית ואת הכתובת החדשה של כל אחד מהדפים.
יש מתכנתים שעושים לעצמם חיים קלים ומפנים את כל הדפים הישנים לעמוד הבית וזה גם משהו מאד לא מומלץ.
רותי ניסנבאום
אינטרנט לעסקים – ארגז הכלים לבעלי אתר וורדפרס
http://www.internet4biz.co.il
תודה על ההסבר והתמונות עוזרות.
שאלות.
אבל קודם את תאור המצב:
כרגע האתר הישן גלוי למנועי החיפוש והחדש לא. שני האתרים בדומיינים שונים.
זה אומר שלמרות הכפילות, המנועים עוד לא יודעים, אז זה עוד לא מזיק, נכון?
התכנית היא להעביר גם את הדומיין של האתר הישן לאתר החדש.
השאלות:
1. אני מבינה שאת התוסף אני מכניסה לאתר החדש?
2. אם אני מעבירה את הדומיין, האם עדיין יש צורך בתוסף?
תודה!
נאוה שלום,
תשובה לשתי השאלות שלך למעלה – גם במקרה שבו מעבירים את הדומין צריך להתקין את התוסף של redirection 301 כי גוגל מזהה את הדפים מהאתר הישן.
זה לפחות במקרה שלי.
אני לא מומחית בקידום אתרים, לשם כך אני מסתייעת ברותי ניסנבאום, שיש לה ידע רחב והרבה ניסיון בתחום.
יום טוב
טל
שלום נאווה,
תודה על שאלותיך, יש נקודה שרוצים להבהיר.
לפעמים מעבירים את האתר והדפים מקבלים שמות שונים. למשל, אם עוברים לאתר שלא היה דינאמי לאתר בפלטפורמט וורדפרס. לכתבות שאת מעבירה יהיה אותו תוכן אבל ה- URL (הכתובת) של הדף יהיו שונים.
מנועי החיפוש מכירים את הדפים של האתר הישן ויבדקו האם הדפים האלה קיימים. בעזרת התוסף, גוגל יגיע לכתובת הישנה של האתר הישן אבל באתר החדש. שם הוא לא ימצא את התוכן המתאים, אבל, בעזרת התוסף, גוגל יקבל מידע שאומר לו היכן נמצא התוכן הזה באתר החדש. האפשרות הזאת שומרת על הותק ועל התוצאות שאותו עמוד השיג.
הפניה 301 אינה נחלת וורדפרס.
בוורדפרס ישנו תוסף שמקל על החיים, אבל כל אחד, בבואו להקים אתר חדש ולהעתיק תכנים ממקום א’ לב’, כדאי מאוד שיפנה את התכנים באמצעות הפניה 301.
פרטים מלאים אפשר למצוא בעזרה של גוגל.
בברכה
טל