ניסוח הצעה שיווקית טובה ב 3 שלבים פשוטים
בכל פעם שאנחנו רוצים להציע ללקוחות שלנו מוצר או שירות, עלינו לנסח את ההצעה השיווקית. רבים פועלים על פי האינטואיציה, בהתאם למה שהמתחרים עושים ולפעמים בהתאם למצב הרוח הנוכחי. אבל, כדי שהצעה שיווקית טובה תפגוש את הלקוח במקום שבו נוח לו לקנות מכם, כדאי להשקיע מעט מאמץ ולנסח הצעה מדויקת.
ההבדל בין שיווק למכירות נעוץ בעובדה הפשוטה – במכירות, אנחנו מתמודדים פנים-אל-פנים עם הלקוח במעמד הקנייה, בשיווק, אנחנו מביאים את הלקוח לתובנה שהוא רוצה לקנות מאתנו.
הצעה שיווקית מדויקת, תפגוש את הלקוח שלכם בדיוק בנקודה בה הוא רוצה לקנות מכם, ואז מעמד המכירה/קנייה הופך לפשוט ומהיר.
מה דעתכם לנסות ולתרגל ניסוח הצעה שיווקית?
תופתעו לגלות שלא מדובר בניסוח מסובך ומורכב, אלא ב 3 שלבים פשוטים, הנה הם לפניכם:
שלב ראשון – הכנה לקראת ניסוח ההצעה השיווקית:
רשמו את הפרטים הבאים:
- מה המוצר / שירות שאתם רוצים לקדם?
- תארו את אופי ותוכן המוצר
- מה מחיר המכירה של המוצר
- מי קהל המטרה – מי יקנה את המוצר?
- האם קיים מוצר מתחרה?
- נסחו כותרת להצעה השיווקית
- בחרו את המדיה בה תציגו את ההצעה השיווקית
שלב שני – ניסוח ההצעה עצמה:
ועכשיו, אחרי שכל המידע רשום לפניכם, נותר לכם רק לנסח את ההצעה במלואה, לכתוב את ההצעה במבנה המוכר והידוע של פתיחה, אמצע, סוף.
הצעה שיווקית טובה צריכה להיות קצרה ועניינית, כזו שאין צורך להסבירה מעבר למה שכתבתם. איך תדעו אם היא ברורה ומובנת לכל? המלצה שלי: תנו לילד בן 10 לקרוא אותה, אם הוא מבין, כל אחד יבין. (אסביר את הרציונל של ילד בן 10 בפעם אחרת…)
שלב שלישי ואחרון – צ’קליסט לבדיקת נוסח ההצעה:
עכשיו, אחרי שסיימנו לכתוב, חזרו ובדקו את 7 השאלות הבאות. המטרה היא לבחון שבמהלך הכתיבה, לא זזתם מהמקום העיקרי, מהמטרה העיקרית שלשמה התיישבתם לנסח את ההצעה השיווקית. לעתים רבות, הקריאייטיב עולה על הרציונל ובמהלך הכתיבה אנחנו מתפזרים, מפריזים בתיאורים או פשוט שוכחים דברים חשובים, ולשם כך שווה להשקיע עוד 2-3 דקות ולבדוק שההצעה אכן עונה על הקריטריונים הבאים:
- מה המטרה העסקית?
- מה ההצעה שלך? מה המוצר / שירות שהנך מציע ללקוחות?
- מי הם הלקוחות שלך?
- איזה בעיה המוצר או השירות שלך פותר?
- מה מבדל אותך מהמתחרים שלך?
- האם הלקוחות שלך מוצאים את המוצר בקלות?
- האם ההצעה השיווקית שלך אטרקטיבית (או רק כתובה יפה…)?
אם מצאתם פערים בין ההצעה הכתובה ל 7 השאלות שלעיל, תקנו את ההצעה, קראו אותה שוב. הפעם כדאי גם לקרוא אותה בקול רם, מהטעם הפשוט, כשאנחנו שומעים את ההצעה שלנו בקול, יש דברים שלא שמנו לב אליהם בקריאה בלבד.
ניסחתם הצעה טובה? רוצים לקבל חוות דעת מקצועית לניסוח ההצעה – מוזמנים לשלוח אלי את התרגיל במלואו, על שלושת השלבים ולקבל משוב אישי.
בהצלחה! טל
השאירו תגובה
Want to join the discussion?Feel free to contribute!