בלוג

בלוג – בשביל מה צריך אותו?

בלוגישנן מספר סיבות טובות למה כדאי לעסקים וארגונים לנהל בלוג, חלקן נעוצות בצורך של הארגון לייצר קהילת ידע אקטיבית, סביב נושאים הקשורים באופן ישיר ועקיף במוצרים המשווקים.  בלוג יכול לעיתים קרובות לשמש כספריית ידע עבור הלקוחות, יכול בהחלט לשמש ככלי עזר למחלקת שירות הלקוחות, באמצעות הפניית הפונים למידע נוסף המצוי בבלוג וכמובן גם לשיפור הדירוג של אתר החברה במנועי החיפוש.  אתרים המתעדכנים תדירות במידע רלבנטי לקוראים, קל יותר למצוא אותם במנועי החיפוש.

אחד היתרונות הבולטים בתוכן בבלוג, הוא היותו מרכז התוכן של הארגון.  את הפוסטים בבלוג אנחנו יכולים לשדר הלאה באמצעות המדיה החברתית, הניוזלטר הארגוני, יחסי הציבור ועוד.  למעשה, כל משווק ותורם תוכן בבלוג, הופך להיות ה’עיתונאי’ של הארגון.

אם עד לפני כשנתיים-שלוש, התמודדנו בעיקר עם תקשורת משדרת, וכמשווקים, היינו צריכים להוציא קומוניקטים לעיתונות ולקוות שהעיתונאים ימצאו את התכנים שלנו מעניינים מספיק, כדי לשכתב אותם לכתבות בעיתון.  כיום, כשאנחנו בעידן של תקשורת דו-סטרית, בה כל כותב הוא עיתונאי, אנחנו יכולים להוציא מידע למדיה הפורמלית, באמצעות כתיבה רציפה בבלוג.  ככל שהכתיבה שלנו תניע יותר קוראים, תתרום יותר לידע הרלבנטי עבורם, כך נגדיל את החשיפה של הארגון לקהל לקוחות פוטנציאלי גדול יותר.  בעידן בו המדיה החברתית מניעה את גלגלי התוכן השיווקי, מצטמצם הצורך בשליחת קומוניקט לעיתונאי ועולה הצורך לספק תוכן עדכני ומעניין לקוראים.  איך בכל זאת נגיע למדיה המשדרת (הפורמלית), אם נשכיל לצרף את העיתונאים כקוראים קבועים בבלוג שלנו.

9 סיבות לשימוש בבלוג ככלי לתוכן שיווקי

  1. קל מאוד לנהל בלוג – אין צורך במיומנויות טכניות מורכבות, כל שצריך הוא לדעת לכתוב ולהעלות את התוכן לבלוג. גם אחרי שהעלינו פוסט לבלוג, ניתן לחזור ולערוך אותו, דבר המגדיל את הגמישות לעומת פרסום כתבה מודפסת.
  2. מרכיב משמעותי בתמהיל התקשורת של הארגון – התוכן הנכתב בבלוג הוא בבעלות הארגון, כותבי התוכן הם מתוך הארגון (או כותבים עבורו).  רצוי למקם את הבלוג כחלק אינטגרלי מאתר החברה.  הבלוג הינו אחד מנכסי החברה.  לעומת רשתות חברתיות בהן אנחנו מתארחים.
  3. מחזק את המותג – התכנים בבלוג, על אף שאינם פרסומיים, מחזקים את המסרים של המותג.  זוהי במה של הארגון לשווק את הרעיונות הלאה.  הכתיבה בבלוג הינה כתיבה ‘רכה’, היות ואינה כתיבה מחקרית ואמפירית, אלא כתיבת שיח, כלומר, יוצרת דיאלוג בין הכותב לקורא, ובכך הופכת את המותג ליותר אנושי.  כדי לשמור על מימד אנושי ומקרב, יש להימנע מכתיבת פוסטים מכירתיים.
  4. משפר את הדירוג במנועי החיפוש – ככל שכותבים פוסטים רלבנטיים ואקטואליים עבור הקוראים, כך מנועי החיפוש מעלים את הבלוג בתוצאות החיפוש.  התוכן צריך להיכתב ישירות לקוראים ולא לפי מילות מפתח כאלו או אחרות.  כל טכניקה שאינה פונה ישירות ללקוחות שלכם, אלא למנועי החיפוש, תרחיק את הקוראים ואת הבלוג מתוצאות החיפוש, לכן יש להקפיד להיות רלבנטיים ועדכניים לקוראים עצמם.
  5. קל להפיץ הלאה את התוכן בבלוג – ברגע שכתבנו פוסט לבלוג, עכשיו אפשר להתחיל ולגלגל אותו הלאה ברשתות חברתיות, באימיילים ישירות לתיבות המייל של הלקוחות, כקומוניקטים לעיתונות וכדומה.
  6. תומך בפעילות מחוץ לרשת – בכל פעילות שיווקית מוחשית, כדאי לחשוב איך אפשר להעשיר את הלקוחות במידע נוסף בבלוג.  העלות היא אפס, היות והכתיבה בבלוג אינה מצריכה דפוס והוצאות נלוות אחרות, קל מאוד להניע את הלקוחות לקריאה נוספת בבלוג.
  7. זמין לקוראים בכל זמן נתון ומכל מקום – חשוב להופיע בפני הלקוחות שלנו במקום ובזמן שנוח להם.  הכתיבה בבלוג מאפשרת לקוראים שלנו לצרוך את התוכן מתי שנוח להם, במקום שבו הם נמצאים ומכל מכשיר שנמצא ברשותם.  באחריותנו לאפשר צפייה בבלוג בכל עת ומכל מכשיר.
  8. מאפשר גמישות בהיצע התכנים – היות ולא מדובר בתוכן מחקרי אלא בתכנים פרי יצירת הארגון, הבלוג מאפשר מגוון רחב של סוגי תוכן, כגון מידע שיווקי ענפי, מידע ספציפי על שימוש במוצרים או שירותים, מענה על שאלות של לקוחות ועוד.
  9. מאפשר לנו לדעת מה מעניין את הלקוחות שלנו – בעזרת כלים סטטיסטיים (גוגל אנליטיקס ודומיו), ניתן לדעת בכל זמן נתון מה המידע שמעניין את הקוראים ולכתוב בהתאם.   מדידת הנתונים בבלוג נותנת לנו אינדיקציה על החיבור בין התוכן השיווקי להשגת המטרות העסקיות.

ככל שנהיה יצירתיים יותר בכתיבה, ככל שנבין מה הקוראים שלנו מעוניינים לקרוא בבלוג, כך נמשוך יותר קהל אטרקטיבי עבור הארגון.  קהל קוראים שנמצא איתנו לאורך זמן, לומד להכיר אותנו טוב יותר.  הכתיבה בבלוג הינה חלק ממערכת יחסים עם הקוראים שלנו, חשוב לשמר אותה לאורך זמן, ולהבין שהקוראים שלנו ייהפכו ללקוחות פעילים, בדיוק בנקודה שמתאימה להם.  הבלוג מסייע לנו לשמור על קשר עם הלקוחות לאורך זמן, לתת להם ערך משמעותי באמצעות התוכן השיווקי, מבלי למכור.

0 תגובות

השאירו תגובה

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.