טיפים לכתיבה בבלוג

9 טיפים לכתיבה בבלוג

טיפים לכתיבה בבלוגאמנות כתיבת הבלוג – עולם האינטרנט עובר שינויים מהירים מאוד, הדבר היציב בו הוא השימוש בתוכן להעברת המסרים. כתיבת פוסטים לבלוג הינה אחת הדרכים הטובות לחזק את הקשר עם הגולשים באתר.  הכתיבה לבלוג צריכה להיות בתדירות יחסית גבוהה, על מנת שמבקרים יחזרו שוב ושוב לקרוא חומרים חדשים.

בפוסט זה אנסה לצייד אתכם במספר כלים לכתיבה שיווקית מעניינת בבלוג.

1. מידע קצר וממוקד

בכל פוסט בבלוג, כדאי להתמקד בנושא אחד.  הקריאה באינטרנט היא קצרה ומהירה, אין לגולשים זמן ו/או סבלנות לקרוא מאמרים ארוכים, מלאים בנתונים ואסמכתאות.  לכן, קצרו את הפוסט לכדי 300-400 מילה, היו ממוקדים במסר שאתם מעבירים.  במידה ויש לכם נתונים חשובים מאוד לפוסט, צרפו אותם בתמונות או במצגת.

2. שתפו את הקוראים במידע

כשיש בידיכם מידע חשוב ומעניין, אל תשמרו אותו אצלכם במחשב, שתפו את המבקרים באתר שלכם במידע החדש.  ככל שתחלקו יותר מידע עם הקוראים שלכם, יעריכו את יכולת השיתוף שלכם יותר.  שיתוף בידע מחזק את הביטחון של הקוראים במקצועיות שלנו.  כשנתקלתם במידע חשוב, העלו אותו מיד, גם אם זה חורג מתכנית התוכן שקבעתם.

3. כמה פוסטים לכתוב בחודש?

שאלת הכמות עולה כל העת, כל אחד מאתנו צריך להכיר את קהל הקוראים שלו, אל תעלו פוסט אחד בשלושה חודשים ותצפו שאנשים ייכנסו לאתר כל חודש לחפש מידע חדש ועדכני, יחד עם זאת, אין ציפייה שתעלו פוסט חדש כל יום, אלא אם אתם בלוגרים.

4. תכבדו את מקורות התוכן

לא הכל אנחנו כותבים מהידע האישי שצברנו, פעמים רבות אנחנו נתקלים במאמרים טובים ברשת, מקבלים מהם השראה או אפילו מתרגמים חלקים נרחבים מהם.  הקפידו לציין את המקורות של המאמר, ספקו אפילו קישור למאמר המקורי, כדי שהקוראים יוכלו לראות מאיפה אתם שואבים את ההשראה שלכם.

5. מתי להעלות פוסט

התזמון של העלאת הפוסט חשוב, אולם חשוב יותר מתי אנחנו מקדמים את הפוסט לקוראים שלנו.  פוסטים שנמצאים בבלוג באתר, הגולשים יכולים להגיע אליהם בכל רגע נתון, בכל זמן שנוח להם.  אבל, לאחר שהעלינו את הפוסט לבלוג, עכשיו צריך לקדם אותו לקוראים.  צריך לספר להם שיש פוסט חדש בבלוג.  מתי עושים זאת? בשעות שאנחנו יודעים שיש סיכוי גבוה שייתקלו במידע החדש.  אם הקוראים שלכם שומרים שבת, כדאי להימנע מכתיבת סטטוס בפייסבוק בשבת… אם הקוראים שלכם משתמשים באינטרנט בעיקר בשעות העבודה, העלאת סטטוס במדיה חברתית בשעות הערב המאוחרות לא תועיל לכם.  לכן, חשוב להבין מתי הקוראים שלנו זמינים, איפה הם צורכים את המידע ולוודא שהסטטוסים שלנו בפייסבוק, בלינקדיאן, או בכל רשת חברתית אחרת, מגיעים אליהם בזמן הנכון.

6. איפה מוצאים תוכן

קשה לחדש בתוכן מעניין כל הזמן, קשה לייצר את התוכן מאפס בכל פוסט, לכן כדאי להיעזר באתרים מקצועיים בתחום שלכם, להיעזר בהתראות של גוגל, באתרי החדשות.  לסרוק את האינטרנט במידע חשוב, לקבל השראה, להכיר את הכותבים ולעיתים להיעזר גם בהם כתורמי תוכן בבלוג שלכם.  זה טוב במיוחד אם אתם כותבים לאותו קהל קוראים.

7. למה חשוב להוסיף תמונות

הוסיפו צבעוניות וססגוניות לכתיבה, אנחנו יודעים שאנשים רואים תמונות יותר מאשר מילים, לכן, חשוב מאוד להוסיף תמונות המחזקות את המסר, תמונה טובה תבהיר לקורא את הנושא, תמשוך את תשומת ליבו ותסייע לו לקבל החלטה לעצור ולקרוא.  יחד עם זאת, חשוב מאוד להקפיד על זכויות יוצרים ולהשתמש רק בתמונות שיש לכם רישיון שימוש בהן.  או תמונות שצילמתם בעצמכם או תמונות שרכשתם ויש ביכולתכם להציג את רישיון השימוש בכל עת.

8. ווידאו או מצגת

אפשר בהחלט להשתמש בווידאו בלוג, כלומר, להשתמש בסרטון ווידאו במקום במאמר כתוב.  אם יש ברשותכם סרטון ווידאו או מצגת הדרכה בנושא מסוים, אפשר ליצור מהם פוסט עצמאי.  חשוב להוסיף הסבר קצר מה רואים בסרטון, כדי לעודד את הגולשים לצפות בסרטון או במצגת.

9. שיתוף ברשתות החברתיות

וויראליות חשובה מאוד להגדלת הנוכחות שלנו באינטרנט, להגדלת החשיפה וליצירת תנועה בחזרה לאתר.  תעודדו את הקוראים לשתף את המידע שכתבתם הלאה.  ניתן לעשות זאת באמצעות כתיבה פשוטה, פניה ישירה לקוראים שישתפו את הפוסט, או באמצעות תוספים באתר, שמאפשרים לגולש בלחיצת כפתור לשתף את הפוסט שלכם ברשתות החברתיות השונות.  ככל שנקל על הקורא, כך נגדיל את הסיכוי שיעביר את זה הלאה.

בואו נעשה ניסיון… הפוסט תרם לכם במשהו? למדתם משהו חדש?  מה דעתכם להגיב או לשתף?

0 תגובות

השאירו תגובה

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.