digital magazine email marketing

איך תיצרו מגזין דיגיטלי באימייל, שאנשים באמת יקראו

מנהלי מותגים, חברות ובעלי עסקים משקיעים זמן ומחשבה ביצירת מגזין דיגיטלי ושליחתו באימייל ללקוחות.  פעמים רבות אני נתקלת בקושי של לקוחות בשליחת המגזין, בטענה שחוזרת על עצמה: “לא רוצים להיתפס כספאמרים…”. 

digital magazine email marketingכיום כמעט כולם משתמשים באינטרנט כפלטפורמה שיווקית, האינטרנט מאפשר לנו להגיע לקהל גדול בקלות יחסית ובהשקעה הגיונית.  שיווק באימיילים הוא אחד הדרכים לשמור על הקשר עם הלקוחות, גם הקיימים וגם הפוטנציאלים.  יש הסבורים ששיטת שיווק זו אינה רלבנטית ואילו אחרים יאמרו לכם שזו אחת מטקטיקות השיווק החזקות, היות ומאפשרת שימור לקוחות לאורך זמן.

אבל נשאלת השאלה, איך בכל זאת מצליחים לקדם תוכן שיווקי, באמצעות מגזין דיגיטלי באימייל, מבלי לעצבן את הקוראים ויתרה מזו, איך גורמים להם לקרוא את המגזין פעם אחר פעם?

לפני שאתם ניגשים לעבודה, לפני שאתם מתחילים להתלבט באיזו מערכת דיוור לבחור, תשאלו את עצמכם את השאלה: האם אתם צריכים שיווק באמצעות מגזין דיגיטלי?

גם לאלו מכם שכבר משתמשים במערכת דיוור זו או אחרת, שולחים אימיילים פעם בשבוע, חודש, חודשיים וכדומה, מתי שאלתם את עצמכם האם שיטת שיווק זו מתאימה לכם וללקוחותיכם?

האם הלקוחות שלכם רגילים לצרוך את המידע באימייל?  האם בתחום העיסוק שלכם יש מגזין כלשהו שקהל הלקוחות שלכם מנוי עליו? אולי בכלל כדאי לכם להיות ‘תורמי תוכן’ במגזין אחר, ולא לעשות את כל המאמץ לבד…

בהנחה שגיליתם שהלקוחות שלכם רגילים לקבל מידע באימיילים וחלקם אף מנויים על מגזינים אחרים, עכשיו נשאלת השאלה אם ברשותכם המשאבים הנדרשים לתחזוקה שוטפת של שיטה זו:

  • האם יש באפשרותכם לכתוב פוסטים מעניינים בתדירות גבוהה?
  • כמה פוסטים צריך לכתוב כדי לשווק במגזין דיגיטלי?
  • מה התדירות שצריך לשלוח מגזין?
  • איך מודדים את האפקטיביות של המגזין? איך תדעו שהמאמץ שווה, שההשקעה תחזיר את עצמה?

אם בכל זאת החלטתם להתקדם ולהפיץ תוכן שיווקי בעזרת מגזין דיגיטלי, כדאי לכם להבין איך לגרום ללקוחותיכם לקרוא את המגזין:

1.     הגדירו מה אופי המגזין

כדי שמגזין יחזיק את הקוראים בהקשבה גבוהה ולאורך זמן, צריך להגדיר מראש באיזה סוג של תוכן המגזין יעסוק.   אם יש לכם מספר רב של תחומי עיסוק בארגון, כדאי לבנות את המגזין עם מדורים קבועים ומדורים מתחלפים, כך שהקוראים תמיד ימצאו את העוגן במדורים הקבועים ואת הרעננות והחידוש במדורים המתחלפים.  המיקוד יכול לבוא לידי ביטוי גם באופן שבו כל מהדורה מתמקדת בנושא אחד, כל הפוסטים עוסקים בתחום אחד, על כל היבטיו.

2.     איזון בתוך התוכן – 90% מידע מעשיר ו 10% קידום מכירות

הקוראים שלך מכירים את העסק והמוצרים, אין להם עניין בתוכן מכירתי.  אם אתם רוצים לשמור על הקשר עם הקוראים, כדאי להתמקד בתוכן העשרה, מידע מקיף אודות תחום העיסוק שלכם, ולא בהכרח אודות העסק עצמו.  תכנים משיקים בתחום העיסוק שלכם, לדוגמא, אם אתם עוסקים בטיולי אופניים, אתם יכולים לכתוב על מסלולי אופניים, על תחרויות אופניים בארץ ובחו”ל, על חוויות של מטיילי אופניים ועוד, וכל זה מבלי להזכיר את קבוצת רוכבי האופניים השבועית.  ככל שתקפידו לשמור על איזון נכון בתוכן מכירתי, כך תגדילו את ההקשבה, וכשתחליטו למכור (כמובן שתעשו זאת באופן מדוד), סביר להניח שהקוראים לא ינטשו ואפילו יקנו.  יש הסבורים שצריך 70% תוכן העשרה ויש הסבורים ש 90%, אבל החשוב מכל הוא לא האחוזים, כי אם העדפות הקוראים שלכם.  כדאי מאוד לבחון את אחוזי פתיחת המיילים ואחוזי ההקלקה על התכנים השונים וללמוד מהם מה באמת מעניין את הקוראים, מה מניע אותם לפעולה ומה גורם להם לעזוב או להישאר.

3.     תיאום ציפיות במעמד ההרשמה

כבר בטופס ההרשמה, כדאי לכתוב במה מתמקד המגזין הדיגיטלי ולא להסתפק באמירה: “הצטרפו למגזין דיגיטלי”.  כדאי ליידע את הקוראים מה תדירות המגזין (אחת לשבועיים, אחת לחודש וכדומה), באיזה סוג תוכן המגזין מתמקד, ואפשר אפילו לתת ‘הצצה’ למגזין קיים.  תנו קישור לעמוד המגזין בצפייה אונליין, כך שיוכלו להתרשם עוד לפני שנרשמו, זה יגדיל את סיכויי ההישארות שלהם ברשימה, כי הם יודעים למה הם נרשמו.

 4.     דגשים בעיצוב ומראה המגזין הדיגיטלי

על אף שמדובר במגזין (לעומת אימייל ‘לבן’, בו יש רק תוכן כתוב וקישורים), חשוב להקפיד על עיצוב נקי ומינימליסטי.   מומלץ להשתמש בתבנית מוגדרת מראש, המכילה מקום לפוסטים / מאמרים, רצוי עם תמונה מוקטנת לחיזוק המסרים, פינה קבועה למידע חדשותי, בו ניתן לקדם פעילויות בתחום העיסוק, בענף ובעסק עצמו ומקום קבוע לפרטי ההתקשרות, כדי שהקוראים יוכלו לקבל מידע נוסף במידת העניין והצורך.  מבנה קבוע מקל על הקוראים לדעת מראש איפה נמצא התוכן שמעניין אותם.

Social Media Echo מגזין שיווק באינטרנט

 5.     שימוש בתמונות בתוך המגזין

המגזין הדיגיטלי מגיע לתיבת האימייל של הקוראים, חלקם בוחרים לצפות בתוכן ללא צפייה בתמונות, ולכן חשוב מאוד להכניס תוכן לכל תמונה, תיאור קצר של התמונה, ב alt text להכניס תוכן מניע, הקשור באופן ישיר למסר שאתם רוצים להעביר בפוסט עצמו.

6.     תאפשרו ‘לרדת מהרשימה’ בקלות

חשוב לתת לקוראים אפשרות להסיר עצמם מהרשימה בקלות.  על אף שקשה לנו לוותר על כל קורא, חשוב להציג באופן קל ופשוט את קישור ההסרה מהרשימה.  על פי רוב הקישור הוא חלק אינטגרלי ממערכות הדיוור שבהן אנו משתמשים לשיווק המגזין הדיגיטלי, חשוב להקפיד שהמסר יהיה קצר וקליט, שמי שכבר בחר להפסיק לקרוא את המגזין שלנו, שירד מהרשימה בקלות.  כי הדבר האחרון שנרצה הוא לקוחות שמקבלים את המייל ומתעצבנים.

 7.     בדקו את עצמכם שוב ושוב ותקפידו להיות רלבנטיים לקוראים שלכם

תלמדו כל הזמן ממה שאתם עושים, מה משפיע על התנהגות הקוראים שלכם, מה מעניין אותם, מה מושך יותר תשומת לב, על מה נמאס להם כבר לקרוא.  היו ערים לנעשה מסביבכם, קראו את התכנים של המתחרים ותוודאו שהתכנים שלכם מעשירים את הקוראים, גם אם אתם כותבים על אותם נושאים, תמצאו דרך יצירתית להציגם.  מדי פעם תעצרו ותשאלו את הקוראים על מה הם היו רוצים שתכתבו, אולי תופתעו לגלות שחלק מהם שמחים לשתף אתכם.  הקפידו על תוכן רלבנטי, תוכן מקצועי ומכובד.  זכרו שבתחילת הדרך עם כל אחד מהקוראים, עשיתם ‘תיאום ציפיות’, תשאלו את עצמכם מדי פעם, האם אתם עדיין עומדים בהבטחה שלכם.

רוצים לקבל את המגזין Social Media Ec ho ישירות לתיבת האימייל שלכם?  הקליקו כאן

0 תגובות

השאירו תגובה

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.