פייסבוק סוגר את שעריו במרץ 2011 – אמנות יצירת הבאזז…

לפני ימים אחדים התבשרנו כי מארק צוקרברג רוצה לחזור לחייו הקודמים, לפני שהתעשר… השמועה פשטה כמו אש בשדה קוצים, או שאמירה זו כבר ישנה, כמו ידיעה טובה בפייסבוק.

מהר מאוד הזימו את השמועה, יצאה הודעה רשמית ממנהליה הבכירים של פייסבוק, כי הרשת החברתית הגדולה והמוערכת בעולם, עם למעלה מ 500 מיליון גולשים פעילים, לא תעצור את פעילותה, כי אם תמשיך להרחיב ולהעמיק לטובת לקוחותיה.

נשאלת השאלה – מי היה מאחורי הבאזז, האם גולש משועמם או איש שיווק מבריק?

חברות רבות משקיעות מאמצים ומשאבים רבים בבניית מותג חדש או בריענון מותג קיים.  חברות המעוניינות להגיע לקהל רחב בזמן קצר, נוקטות לעיתים בטקטיקה זו של הפצת שמועה, באז תקשורתי.  כיום בעידן הרשתות החברתיות, השיווק הוויראלי הפך להיות לחם חוקנו.  כל אחד מאתנו הפך להיות משווק של העסק שלו, בהינף ידיעה אנחנו יכולים ליצור באז חדש.

פייסבוק, נכון לסוף שנת 2010 הנו בין המותגים המובילים בעולם, נושף בעורפו של גוגל, ולכן לא ברור מדוע היה צורך בשימוש בטקטיקת השיווק הוויראלי… כפי הנראה לא תהיה לנו תשובה ברורה.

מה ניתן ללמוד מאקט זה? באמצעות פיסת תוכן מעוררת סקרנות ורלבנטית לקוראינו, אנו יכולים להניע תהליך בו נגרום לקהל היעד שלנו לרוץ ולספר לחבריהם (וכיום בעידן הפייסבוק, יש לנו הרבה כאלה), בהתלהבות ומתוך רצון עז לשיתוף אודות מוצר / שירות חדש, או אירוע קרוב, ובכך לייצר תגובת שרשרת, ממש כמו הפצת וירוס, המוליד את הבאזז…  התוצאה – חשיפה גדולה ובזמן קצר יחסית.  היתרון – כולם ידברו עליך. 

0 תגובות

השאירו תגובה

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.