שימוש בתוכן חזותי לחיזוק הקשר עם הקוראים
בימים בהם אנחנו קוראים בעיקר תמונות וכותרות, חשוב מאוד להיות מסוגלים לייצר תוכן בפורמטים שונים. תוכן חזותי נצפה הרבה יותר מאשר תוכן כתוב. אנשים גם נוטים לשתף בתוכן חזותי יותר מאשר תוכן כתוב. ישנן דרכים שונות להשתמש בתמונות, איורים, ציורים וסרטונים. בפוסט הפעם התמקדתי ב 4 דרכים לשימוש בתוכן חזותי, לחיזוק הקשר עם הקוראים.
“שותלים” רעיונות שמובילים לשימוש במוצרים.
הצרכנים לא תמיד יודעים בדיוק מה הם מחפשים, אבל חלק גדול מהם נמצא בחיפוש מתמיד אחר רעיונות והשראה. עזרו להם למצוא אתכם בעזרת תמונות וקטעי ווידאו. העלו לרשת מידע ויזואלי, שקל לקלוט אותו, קל לצרוך אותו, קצר, מהיר ומעורר השראה.
כשהגולש המתעניין ילחץ על הקישור ויגיע לדף ההסבר על המוצרים שלכם, עליכם לודא שאתם מספקים מענה מתאים והולם. השימוש במוצר שלכם מצריך הסבר? הדגימו באופן ויזואלי איך ניתן להשתמש בו. ולסיום, בקשו מהגולשים שיעבירו את זה הלאה. שיעלו תמונות וידגימו איך הם חושבים שניתן להשתמש במוצר.
הציגו את המוצר, אל תספרו עליו.
לעיתים קרובות השימוש במוצר הוא הסיפור עצמו. אחת הטעויות שלנו כמשווקים, היא שאנחנו שקועים עמוק ב’לספר סיפורים’, ולצערנו, כבר כמעט ואין מי שיקשיב. חישבו איך ניתן לספר את הסיפור של המוצר בתמונות במקום במילים. השתמשו בצילומים, באיורים ובגרפיקה להסביר תהליכים ושלבים בשימוש במוצר.
האנישו את המותג שלכם
תוכן חזותי משכנע ועוזר להאניש מוצרים ומותגים ‘חסרי חיים’. שימוש נבון בהאנשה, יחבר את הצרכנים למוצר שלך מהיבטים שונים. קחו לדוגמא את הפרסום האחרון של ג. יפית על האינסטלטור של סנו. עצם ההאנשה של סנו אינסטלטור, היא מחזיקה אינסטלטור בארון, כשאנחנו צופים בפרסומת אנחנו חושבים על האדם שמאחורי האינסטלטור, לא על האבקה שנמצאת בבקבוק. כך ניתן להעביר את החוויה שבפתרון באופן שמחבר בין המפרסם לצרכנים.
המחישו מילים באמצעות שרטוטים
טיפים חזותיים, רשימות תיוג ו’איך לבצע’ – הסברים אלו בתמונות יועילו בהרבה
צ’ק ליסט (רשימות), טיפים חזותיים, הוראות הפעלה – כל אלו יעברו הרבה יותר טוב באמצעות תמונות ואיורים, מאשר במילים. כיום, כשמרבית הקוראים צורכים את התוכן באופן דיגיטלי, כדאי מאוד לתת לקוראים אפשרות של צפייה חווייתית, באמצעות הסברים סכמתיים.
למשל, פירמידת התוכן תהיה מובנת הרבה יותר מהר, באמצעות ציור פירמידה, לעומת הסבר מילולי.
לעיתים קרובות הציור לבדו לא יספק את כל המידע, לכן, נעשה שימוש משולב בין ציור, איור או תמונה לבין מילים. כך אנחנו למעשה גם מכסים קהל קוראים רחב יותר, את אלו שקוראים בתמונות ואת אלו שקוראים את המילים.
כתבתם תוכן מועיל? ודאי תרצו שרבים ייחשפו אליו.
האם הבלוג שלכם מאפשר שיתוף תוכן בקלות? הקפידו להוסיף את כפתורי השיתוף בכל מאמר שאתם מעלים לבלוג או לאתר, כדי שהקוראים יוכלו לשתף בקלות ולא יצטרכו להעתיק את כתובת ה URL במעלה הדפדפן.
מצאתם את הפוסט הזה מועיל? מה דעתכם לשתף קולגות וחברים? אולי גם להם תצמח תועלת כלשהי?
השאירו תגובה
Want to join the discussion?Feel free to contribute!