Colorful post It notes with pin and clip on business diary page

למה שלא נעשה ב 2016 בדיוק את מה שעשינו ב 2015?

זה הזמן לחשב מסלול מחדש, רגע לפני שנסיים את השנה העסקית ותגיע השנה הבאה.  כי אם נעשה בדיוק את אותם הדברים שעשינו בשנה החולפת, במקרה הטוב, נגיע לאותן התוצאות.

אם יש לך רצון לגדול, לצמוח, להצליח יותר ממה שהצלחת בשנה החולפת, כדאי לחשב מסלול מחדש.

הלקוחות שלנו לומדים בכל יום משהו חדש, מגלים בכל יום הזדמנויות חדשות, עוד אפליקציה שמביאה אליהם את תוצאות החיפוש, עוד לפני שידעו מה הם מחפשים, עוד יום קניות אינטרנטי כזה או אחר.  המציאות העסקית שלנו כל הזמן משתנה.  וזו רק סיבה אחת שבגללה כדאי לתכנן את 2016 שונה, ולו במעט, מ 2015.

כדי לגדול ב 2016, ואפילו לאלו מכם שרוצים רק לשמור על הקיים, כדאי לבחון את חמשת השלבים הבאים, בבואם לתכנן את פעילות השיווק ל 2016:

שלב 1: מה עבד היטב ב 2015?

ערכו סקירה על כל פעילויות השיווק שביצעתם במהלך השנה החולפת, מה מבין פעולות אלו הניב את התוצאות להן ציפיתם? האם בכוונתכם לחזור על פעילויות אלו שוב? אם כן, האם יש משהו שאפשר לשפר ואולי בכך להשיג תוצאות טובות יותר?

אחרי סריקת כל הפעילות השיווקית שלכם ב 2015 – רשמו מה מתוכה אתם מתכננים לקיים שוב ב 2016.

שלב 2: מה לא עבד ב 2015?

אחרי שלמדנו מה הצליח, זה השלב בו נלמד מה לא הצליח ב 2015.  בחנו היטב למה פעילות מסוימת לא הניבה את התוצאות הרצויות.  האם מדובר בגורם שאינו תלוי בכם, האם זו פעילות של המתחרה שהסיטה את השוק, האם יש לכם יכולת להשפיע על התוצאות?   הסתכלו לעומק על כל אחת מהפעילויות שלא הצלחתם בהן, וחשבו היטב, האם בשינוי כלשהו, תגיעו לתוצאות טובות יותר?  אם כן, בחנו את האפשרות להכניס פעילות זו לתכנית 2016.

שלב 3: מה נחדש ב 2016?

האם בכוונתך להשיק מוצר / שירות חדש במהלך שנה זו? האם ישנו שינוי בתחרות בענף בו הינך פועל? האם נכנסו מתחרים חדשים? האם המתחרה המוביל שלך מחדיר מוצר חדש? חשבו מה לא עשיתם עד כה והאם בכוונתכם לשדרג את מערך השיווק שלכם.  בחנו את הכלים השיווקיים העומדים לרשותכם, את המדיות בהן אתם פעילים, האם יש מקום בו לא הייתם ב 2015 ובכוונתכם לחדש?

שלב 4: הגדרת יעדים מדידים

זה הזמן להציב יעדים עסקיים, כאלו שישפיעו על הגדרת יעדי השיווק ל 2016.  עכשיו, כשכבר די ברור לך מהן פעולות השיווק שתחזור עליהן, אילו פעולות שיווק תשפר ומה ברצונך לעשות, שלא עשית עד כה.  עליך לבחון את ההתאמה של תכנית הפעולה לתקציב השיווק.  תקציב השיווק נגזר ישירות מתוך תקציב הפעילות העסקית כולה.  עליך להציב יעד עסקי ברור ומדיד, הן בסכום כסף והן בזמן.  לדוגמא, הגדלת המכירות השנתיות ב 15% לעומת השנה החולפת.  יעד כזה יאפשר לך לגזור את התקציב לשיווק.  להגדיר מה הן פעולות השיווק שעליך לעשות במהלך השנה הקרובה כדי לסייע לאנשי המכירות להשיג את יעדי המכירות.  לבחון היטב כמה יעלה לך להפעיל מערך שיווק על פי התכנית ולשאול את השאלה הפשוטה – האם יש לי אפשרות להוציא לפועל את התכנית במלואה.

שלב 5: גמישות, כי כל תכנית היא בסיס לשינויים

עכשיו, אחרי שהיעדים העסקיים מוגדרים היטב, תכנית השיווק כתובה והתקציב הוקצה להפעלה מלאה של התכנית, זה הזמן להשאיר מרווח להזדמנויות.  כי בהחלט כל תכנית היא בסיס לשינויים.  עליך לבחון היטב את התכנית ולוודא מראש איפה מרווחי השינוי שלך.  כדי, שביום בו תאתר הזדמנות עסקית טובה, לא תוותר על פעילות שיווקית שמחזיקה את העסק, אלא תשתמש ברזרבות שהקצית לטובת הזדמנויות כאלו.

תכנית שיווק מפורטת וממוקדת לא כותבים ביום אחד.  חמשת הצעדים שרשמתי לפניך בפוסט קצר זה, הם בהחלט הצעד הראשון לקראת כתיבת תכנית שיווק ממוקדת.  חשוב להבין ולהפנים, שתכנית שיווק, טובה ככל שתהיה, חייבת להיות מחוברת ליעדים העסקיים ולא הפוך.  לא לבחור פעילות שיווק מסוימת, רק כי כולם פועלים בדרך זו.  לא לבחור ערוץ מדיה כזה או אחר, רק לפי המתחרים.  חובה לחבר את תכנית השיווק ליעד העסקי.  אחרי שמחליטים איפה רוצים להיות בסוף 2016, רק אז ניגשים לתכנן את פעילות השיווק לשנה זו.

 

** החלה ההרשמה לסדנה:מחשבים מסלול מחדש מתכננים את השיווק ל- 2016, שתתקיים ב 4/1/2016.

פרטים אודות הסדנא, בלחיצה על הקישור הזה.

0 תגובות

השאירו תגובה

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.