ניהול הזמן בעידן ה”בחינם” – לפעמים ה’חינם’ יותר יקר..
מתוך מבול המתנות / סדרת הטיפים / ההדרכה הבלעדית שתראה לי את הדרך להצלחה / סודות ההצלחה / מעשי קוסמות ועוד כהנה וכהנה, קורה לנו דבר מעניין.
אפשר למצוא את כל התכנים המעניינים ובחינם, כיום, אפשר לעשות כמעט הכל בקצות האצבעות, לבד ולא לשלם לאף אחד.
אבל דבר אחד קטן אנחנו שוכחים… הזמן שלנו יקר, לפעמים הרבה יותר ממה שאנחנו משערים.
אפשר לבנות אתר מבלי לשלם לאיש, אפשר גם לעצב באנר עליון, לוגו וכרטיס ביקור בעזרת תוכנות עיצוב חינמיות שניתן להוריד מהרשת. אם הצלחנו את הדברים האלו, ודאי נצליח גם לייצר סרטוני ווידאו לקידום העסק, נצלם, נערוך, נעלה לרשת באתרי הווידאו השונים. אפשר להכין מצגות הדרכה מפוארות, להציג אותן בסדנאות (אינטרנטיות ופרונטליות) בכל מיני מפגשים, ואפשר עוד הרבה דברים לעשות לבד.
אהה… לא דיברתי על הנהלת חשבונות, על קשרי לקוחות, על תיקון האוטו במוסך ועוד צרות של עסקים…
אבל, כמה עולה לנו באמת ה’בחינם’ הזה? האם מחיר הפשרה הוא לא מחיר יקר מדי, האם הזמן שלנו לא שווה כסף, ומה יכולנו לעשות, איך אנו יכולים לקדם את העסק בזמן שאנחנו עסוקים בתחזוקה שוטפת? לא פעם אני מוצאת את עצמי בתסכול חוזר, במעגל הקסום של ‘אין לי זמן’ שממנו חששתי עם כניסתי לעולם העצמאות. (וכל חברי טרחו להדגיש בפני שלהיות עצמאי זה עסק לא פשוט… רק לא ממש רציתי לשמוע L).
אז מה עושים? ניהול זמן הוא עסק רציני, אבל כדי להתחיל ממקום כלשהו, פשוט כדאי לתכנן.
תוכנית שנתית >> תוכנית רבעונית >> תוכנית חודשית >> תוכנית שבועית >> תוכנית יומית.
ובסוף – כל תוכנית היא בסיס לשינויים. ובכל זאת, למה לתכנן? כי באמצעות תכנון מוקדם אנחנו יכולים להבחין בין המטלות השונות העומדות בפנינו, לתעדף אותן לפי סדר עדיפות התואם את המטרות העסקיות שלנו, ולהחליט איך אנחנו מקדמים את העסק. בעזרת תכנון מוקדם נעסוק פחות בכיבוי שרפות ונמצא את הדרך לשיפור ולהתקדמות במעלה ההצלחה. תכנון מוקדם יבהיר לנו באופן מוחשי וברור מה אנחנו באמת מסוגלים לעשות ומתי, התכנון מאפשר לנו קבלת החלטות ביקורתית, באופן בו אנחנו רואים את המשימות פרוסות לנגד עינינו ולקבל החלטה – מה מעבירים הלאה, למיקור חוץ, מה דוחים למועד מאוחר יותר ובמה מתעסקים עכשיו.
ישנן דרכים רבות לתכנן את היום, השבוע, החודש. לא חשוב באיזה כלי טכנולוגי בוחרים לשם התכנון, יכול להיות באמצעות מפות דרכים כגון Xmind ודומים לו, באמצעות יומן בג’ימייל או באאוטלוק ויכול להיות שרטוט על הלוח שבצד השולחן. לא חשוב הכלי, חשוב התוכן וחשובה התוכנית. אז למה אתם מחכים, גשו לעבודה והתחילו בתכנון הרבעון האחרון של שנת 2011, אל תגידו “אחרי החגים”, יש עוד הרבה מה להספיק לפניהם. תכנון מוקדם של הרבעון האחרון יכול לשנות עבורכם את כל השנה!
השאירו תגובה
Want to join the discussion?Feel free to contribute!