מיתוג לא רק (לעשירים) לעסקים גדולים

לאחרונה השתתפי בדיון בבחירת לוגו לעסק בהקמה.  בעלת העסק פנתה למעצב גראפי מוכשר מאוד, על גבול האמן, אולם התוצאות (הסקיצות) שקיבלה, לא הניחו את דעתה, המסר השיווקי לא היה ברור כלל, ונשאלה השאלה – איך בונים לוגו, איך מסבירים למעצב מה באמת רוצים?

מה צריך כדי להגדיר מותג, מה זה בכלל מיתוג והאם זה נועד רק לעסקים גדולים?

ההגדרה של מותג: האופן בו הצרכן תופס את המוצר או השירות של העסק, כייחודי ובעל הבטחה.  למותג מוצלח יש DNA  ייחודי.  יש לו שם, פנים, אופי ותכונות ייחודיות, ואנחנו (הצרכנים) מגבשים דעה כלפיו, על פי רוב מלווה ברגשות.


מיתוג לעומת זאת, זה התהליך שבו ניקח בעל עסק, מוצר או שירות ונמתג אותו.  נפעל על מנת לצרוב בתודעה של הצרכנים את אותו DNA ייחודי ושונה מהמתחרים, אשר בכל פעם שצרכן נתקל בסמלי המותג, יתעוררו בליבו הרגשות כלפיו.

תהליך המיתוג משול לריצת מרתון, זהו תהליך ארוך, אך מי שדבק במטרה, סופו שיגיע לקו הגמר עם מותג ממשי.  התהליך כולל כמה שלבים הכרחיים כדי שהמיתוג אכן יצליח, כזה שייחרט היטב במוחם של הלקוחות ויהיה מספיק מבודל מהמתחרים. 

תהליך המיתוג הנו תהליך ארוך, היות ואנחנו רוצים למקם היטב בתודעה של הצרכן והשאיפה האמיתית היא, שהצרכן יזהה את המותג, גם בהיעדרו של המוטיב המרכזי – הלוגו.  או אז נדע שהמיתוג הצליח.

שלב ראשון –מתחילים בעיצוב האישיות של המותג, בוחרים מהם המאפיינים של התכונות הדומיננטיות שאנחנו רוצים לנכס למותג.  האם אנחנו מכוונים למותג יוקרתי או עממי, האם ססגוני או סולידי.  תכונות האופי יקושרו לאחר מכן לכל אחד מהמרכיבים הוויזואליים.

נעניק לו פנים – נבחר שם, אלמנטים (סמלים) מובילים ללוגו, נחליט באיזו שפה המותג ידבר ללקוחותיו, האם הלוגו יהיה מורכב מריבוי שפות או משפה אחת ברורה.

מראה – מגדיר מהם צבעי המותג וסוגי הפונט, בהתאמה לתכונות האופי.  אם בחרנו בסולידי, לא ניקח פונט צעקני לדוגמא.

מיתוג לא רק לעשירים – מיתוג לא חייב להיות כרוך בהוצאות כספיות גדולות, עסקים קטנים בעלי תקציב פרסום מוגבל יכולים להסתייע במדיה האינטרנטית לחשיפת מרכיבי המותג, בכל פעם שיוצרים תקשורת שיווקית עם הלקוחות.  אם פעם כדי להחדיר מותג חדש היה צורך בתקציבי ענק כדי לפרסם בשילוט חוצות, בטלוויזיה ובכל אמצעי תקשורת המונים אחרת, כיום הרשת בכלל והמדיה החברתית בפרט, מאפשרת לנו נגישות גבוהה לקהל יעד ממוקד, כזה שאליו אנו מכוונים את המיתוג העסקי שלנו.

בכל דרך בה נבחר לתקשר עם הלקוחות, עלינו להקפיד על כלל אחד פשוט: תמיד להשתמש בשילוב של הלוגו + צבעים קבועים + פונט מוביל, החיבור של שלושת המרכיבים האלו יחד, פעם אחר פעם, יוצר תבנית ברורה וזו תחילת המיתוג העסקי.

לדוגמא: אם בחרתי בצבעי לוגו אפור וצהוב חלמון, בכל הפעמים בהם אציג תכנים במדיה האינטרנטית, אעשה שימוש בצבעים אלו, או לכל הפחות באחד מהם, אם בכותרות, אם בגוף הטקסט ואם באלמנטים נוספים שאוסיף.  כמו כן, כל החומרים הגרפיים יכילו מעבר ללוגו, גם את שני הצבעים המובילים, כך יהיה בבאנר בדף האתר, בתמונת הפרופיל בפייסבוק, בדיוור לרשימת התפוצה ובחתימה האישית באימייל וכך הלאה.

עצה קטנה לאלו שרק מתחילים וגם לאלו שמשדרגים: כשפונים למעצב גרפי בבקשה לבניית לוגו או באנר לאתר, ציידו אותו במידע מקיף שיאפשר לו לספק לכם סקיצות מוצלחות, של מבחר לוגואים שישדרו היטב את המסר השיווקי של העסק שלכם.

ישנם ארבעה אלמנטים חשובים:

  1. 1.     מסר – להגדיר היטב מהו המסר השיווקי שהלוגו צריך לשדר
  2. 2.     שם – לבחור שם שמייצג את העסק / המוצר / השירות ומחזק את המסר השיווקי
  3. 3.     צבע – להגדיר מהם הצבעים המובילים במותג, רצוי לבחור ב 2 צבעים
  4. 4.     פונט – מהו סוג הכתב שיתחבר למסר השיווקי

אם תצליחו לספק למעצב את כל 4 הפרמטרים האלו, סביר להניח שכשתקבלו את הסקיצות, תהיו בבעיה חדשה, איך בוחרים לוגו טוב מתוך מגוון של סקיצות מוצלחות (צרות של עשירים…).

0 תגובות

השאירו תגובה

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.