מעט זה הרבה יותר – למה חשוב לשלוח אימייל קצר ולעניין

כולנו מוצפים בעשרות ואולי במאות אימיילים מדי יום, חלקנו מפצלים את תיבות המייל ל’דואר חשוב’ ו’דואר ספאם’.  בקרב הקוראים שלנו, צריכת תוכן במכשירים הניידים, כגון הטלפונים החכמים, הולך וגודל מדי יום.  השיווק באימיילים יכול להיות אפקטיבי ביותר, אם נדע לעשות בו שימוש נבון.

מעט זה הרבה יותר – למה חשוב לשלוח אימייל קצר ולענייןהלקוחות שלנו מוצפים במידע רב, מדי יום ואפילו מדי שעה, השיווק באימיילים הולך וגובר, כיום אנו מציפים את המנויים שלנו בתכנים רבים, איך נוכל להתגבר על האתגר שמציבים לנו הקוראים עצמם, במילים פשוטות, איך לגרום להם לקרוא את התכנים ולא “לסנן” אותנו?  יש רק דרך אחת אפשרית והיא לשמור על רלבנטיות בעיני הלקוחות שלנו!

שיווק באימיילים נחשב לשיווק אפקטיבי, כאשר אנחנו ממוקדים לקהל המטרה שלנו, כאשר אנחנו יודעים לפלח את התוכן לפי תחומי עניין וכדומה, יחד עם זאת, על אף ששיווק אימיילים אינו נחשב להוצאה כבדה בעסק, הוא זולל משאב יקר מאוד – משאב הזמן שאנו משקיעים בכתיבת התכנים.

ככל שנדע למקד את המסרים שלנו, כך נגדיל את הסיכויים שיצרכו את התוכן שלנו, גם באימיילים.  אבל, האם מיקוד התוכן והרלבנטיות מספיקים לנו? אנו בעיצומו של עידן בו התקשורת קצרה ועניינית, בתקופה בה התקשורת מוגבלת במספר תווים, עד כדי 140 תווים בציוצים בטוויטר. 

היות והתקשורת הבינאישית באימיילים הולכת ומתקצרת, לעיתים אנחנו קופצים מעל הגינונים וכותבים ‘ישר ולעניין’.  יש לכך השפעה גדולה על האופן בו אנו צורכים את התוכן באימיילים.  על מנת ליהנות מהיתרון של תקשורת קצרה, מהירה ועניינית, כדאי לחשוב על כמה דברים בעת תכנון המסר.

להיות תמציתי – ראשית עלינו להיות תמציתיים, יש לנו רק 5 שניות לתפוס את עיניו ותשומת ליבו של הקורא… אם אנחנו רוצים לתפוס את עיניו, ויותר מזה, לגרום לו לקרוא את האימייל שלנו, אל לנו להסתפק בכותרת ‘מטלטלת’.  חוק הצמצום עובד פה נהדר – נסו לכתוב כותרת אפקטיבית ב 80 תווים.  מה שלא נכנס ב 80 תווים, כנראה מיותר.  המגבלה של מספר התווים באה לסייע לנו להימנע מעומס בכותרת המייל.  יחד עם זאת, חשוב מאוד שהכותרת תהיה ממוקדת, שהקורא יבין בדיוק מה מחכה לו במייל עצמו, וגם  שיהיה לו קל למצוא את המייל בעתיד, בעת שיחפש את המידע בין המיילים הרבים שמגיעים אליו מדי יום.

להיות משכנע – בסביבה הדיגיטלית האינטנסיבית היום, ישנם 3 דברים שיכולים להכריע אם הקורא יפתח את המייל או ימשיך הלאה:    

  1. שיהיה קל לעיכול – האם ההודעות שלך פשוטות לצריכה, האם הקורא מבין בקלות את המסר שלך?  רצוי להימנע מאימיילים ארוכים.  במקום זאת אפשר לעצב את התוכן כ’חטיפי תוכן’ באמצעים וויזואליים.  שימוש בתמונות יכול להקל על הקורא להבין מיד במה מדובר.
  2. שיהיה קל לשיתוף – מומלץ להכניס קישורים המניעים את הקוראים לשיתוף במידע, כולל כפתורי שיתוף של אתרים במדיה החברתית, ברשתות חברתיות בהן לעסק יש חשבון משתמש פעיל.  כמו כן, לאפשר שיתוף של חלקים מסוימים מתוך התוכן.
  3. שיהיה קל לפעול – לוודא שההנעה לפעולה ברורה ובהירה לקורא, שהוא מבין בדיוק מה אנחנו מצפים שיעשה, שידע על איזה קישור עליו ללחוץ על מנת לעבור למשימה הבאה וכדומה.  מומלץ להעביר מסר ממוקד ומידי במייל, עם קישור לדף הנחיתה, בו נכניס את כל הסיפור.  כך גם לא נעמיס תוכן רב באימייל וגם ניהנה מיתר תשומת לב, לאחר שהקליק על הקישור והגיע לדף הנחיתה.

“אני בחור אנלוגי בעולם דיגיטלי…” כך בשירו של אלון אולארצ’יק, עלינו להבין שהלקוחות שלנו מזמן חצו את הקו הדיגיטלי, הם צורכים את המידע החשוב להם באופן מיידי.  רק חלק קטן מהמידע שהם נחשפים אליו, הוא המידע שאנו כותבים, על מנת למשוך את תשומת הלב של המנויים לפתוח וגם לקרוא את התכנים שלנו, עלינו להקפיד להיות מעניינים!  סוד הקסם הוא ברלבנטיות של התוכן לקורא.  אם זה לא יעניין אותו, לא חשוב כמה יצירתיים נהיה בכותרת, הוא לא ימשיך לקרוא את המייל.  אל תהיו ליצנים בקרקס, תהיו מקצוענים בתחום שלכם ותתייחסו לקוראים שלכם ככאלה.

0 תגובות

השאירו תגובה

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.