לשווק באימיילים זה לא רק לתחזק את רשימת התפוצה

תיבת המייל שלך מפוצצת, כולם משווקים לך מוצרים ושירותים באימייל, “מרב עצים לא רואים את היער…”  תרבות הפצצת המיילים והשימוש בשותפים השולחים את אותם המסרים, בשינויים קלים, גרמו לחלקנו למאוס בטקטיקה שיווקית זו.  אולם, המחקרים מראים שהשיווק במיילים עדיין עובד, ולא זאת שהוא יעיל, ממש לא כדאי לזנוח אותו.

על אף היותנו פעילים במדיה חברתית, בין אם בפייסבוק או בלינקדאין (או באחרות…), עדיין קשה מאוד ליצור קשר ישיר עם הקוראים.  השימוש באימייל המגיע ישירות לתיבה של הקורא, מגדילה את הסיכוי לכך שיניח את עיניו על הטקסטים שאנו מעוניינים להציג בפניו.

איך נוכל להימנע מ”עיוורון התוכן”, מהעובדה שהקורא שלי מקבל כל כך הרבה אימיילים בכל שבוע, איך אוכל לוודא שאת המיילים שלי יפתחו וגם יקראו?

ה’אני מאמין’ שלי לא משתנה בשימוש במדיות השונות.  בכל אותן מדיות אני מאמינה שאנו צריכים לתת לקוראים שלנו תוכן בעל ערך.  היתרון בשיווק באמצעות אימיילים הוא ביכולת שלנו לקרוא את הסטטיסטיקות לאחר משלוח המייל ולהבין מה מעניין את הקוראים שלנו ולנהוג בפעמים הבאות בהתאם.  כאשר אני שולחת את המגזין Social Media Echo  אחת לשבוע (לעיתים אחת לשבועיים), אני באופן עקבי בודקת את הסטטיסטיקה של פתיחת המיילים ובעיקר – אילו מאמרים / פוסטים הניבו הכי הרבה תנועה.  למה זה חשוב?  בימים בהם כולם מדוורים לכולם מיילים עמוסים בכל טוב, חשוב לי כפליים להבין מה מעניין את הקוראים שלי, ולוודא שבמגזין הבא, אספק מידע עדכני ורלבנטי.  אם כתבתי מאמר הקשור בנושא מסוים מתוך תחום העיסוק שלי והיו קוראים רבים שהקליקו וקראו אותו, אני יכולה להסיק מכך שהנושא מעניין ולהעמיק בו.

אולם, עליה וקוץ בה…  להעמיק בתוכן – כן! לשכפל ולמחזר תוכן – ממש לא!!  אם הקוראים שלי יראו שאני ממחזרת תכנים, רק כי נדמה לי שזה מה שמעניין אותם, מהר מאוד יפסיקו לקרוא.

חישבו על הקוראים כעל לקוחות, אם נכנסו לחנות ולא מצאו פריטים המעניינים אותם, האם יישארו בחנות? אם מצאו פריטים מעניינים וגם רכשו, אולם בפעם השנייה שנכנסו לחנות – שום דבר לא התחדש, האם יחזרו גם בפעם השלישית?  נכון, זו דוגמא פשטנית, אך היא ממחישה את הצורך בעדכון, בלהיות רלבנטיים ולחפש מה באמת מעניין את הלקוחות שלנו, בדיוק כמו בחיים מחוץ לרשת.

2 תגובות
  1. ישראל פייג - טבעי לחיים בריאים
    ישראל פייג - טבעי לחיים בריאים says:

    בתחום שלך אני מבין את הנקודה ואת דרך היישום.
    בתחום שלי עוד לא הצלחתי לפצח את הקוד כי אני משווק בריאות.
    מה אני אמור לשלוח שם לקוראים שלי שיגרום להם לפתוח את המייל ולהקליק על המאמרים?
    והכי חשוב, מה נותן לי שליחת תוכן הרי שורה תחתונה אני מחפש הזמנות?
    תודה

  2. טל פרנק בן-משה
    טל פרנק בן-משה says:

    ישראל יקר,
    אוכל להציע לך דרך לאיתור תוכן שמעניין את קהל המטרה שלך – רוכשי מוצרי בריאות.
    תנסה לדמיין בראשך את הסיטואציה כשלקוח קונה ממך מוצר בריאות, מה הן השאלות שהוא שואל אודות המוצר, מהן התשובות שלך, מה הכי מעניין אותו. שים לב שלקבוצת מוצרים יש שאלות שחוזרות על עצמן. תנסה לאתר את אותם הדברים שמעניינים יותר מלקוח אחד ועליהם תוכל לכתוב. אין המטרה לכתוב כתיבה מכירתית, אלא לתת תוכן בעל ערך ללקוח, כזה שיחזק את הקשר בינך לבינו ואת האמון שלו באיכות המוצר. תנסה לאתר הקשרים בין מוצרים להתנהגויות, ומתוך זה תוכל לצאת בסדרה של מאמרים קצרים.
    מקווה שסייעתי לך במקצת.
    בברכה
    טל

השאירו תגובה

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.