חשיבותו של כרטיס הביקור כפרסומת מהלכת לכל מקום
גם היום, בתקופה בה כולם מגלים את נפלאות השיווק באינטרנט, עדיין מקומו של כרטיס הביקור, שאנו מחליפים בעת פגישה, אחד על אחד, חשוב מאוד ואולי חשוב עוד יותר מבעבר.
כדאי להתייחס לכרטיס הביקור כאל פרסומת מהלכת, כזו העוברת מיד ליד, המאפשרת לנו להעביר מסרים שיווקיים, חלקם ברורים וידועים מראש וחלקם יכולים בהחלט להפתיע את מי שמקבל את הכרטיס.
החשיבות של קיומו של כרטיס ביקור נתונה לוויכוחים, יש הגורסים כי אינו עוד רלבנטי, מספיק לתת לצד השני את מספר הטלפון וכתובת האתר שלנו וכל היתר לא חשוב, אולם, לדעתי, כדאי שנזכור שרבים מאתנו מתיידדים עם האינטרנט, אך קיים עולם שלם גם מחוצה לו, וגם אותם נרצה להכיר ובעיקר שיכירו אותנו, ולכן כדאי להתעכב ולשפר את המראה של כרטיס הביקור, שהוא למעשה המוצר הפרסומי הראשון שאנו נוהגים לחלוק בעת פגישה אישית או בפגישות נטוורקינג קבוצתיות.
ישנם כמה כללים שרצוי מאוד להקפיד עליהם בעת עיצוב כרטיס ביקור.
עיצוב אלגנטי משדר מקצועיות ורצינות, מומלץ להשקיע ולמסור למעצב גרפי לעצב את כרטיס הביקור, כחלק ממיתוג העסק. אולם, אם בחרתם לעצב את הכרטיס בכוחות עצמכם, הקפידו על כתב קריא, בחרו בפונט קריא, גם בצורה וגם בגודל. בחרו צבעים מנוגדים, השתמשו בצבע פונט ברור, עם ניגודיות טובה לרקע הכרטיס.
עיצוב אלגנטי – אחד המסרים העיקריים שאנחנו מעבירים באמצעות כרטיס הביקור, הוא המסר על העסק ועל מידת הרצינות שלנו בו. לכן, חשוב מאוד שהכרטיס יעוצב באופן שישדר רצינות ומקצועיות. עכשיו אפשר להוסיף קצת קורטוב של עיצוב יצירתי, אבל במידה.
ניתן להשתמש באלמנטים עיצוביים שמושכים תשומת לב, כגון שימוש בצבעים ייחודיים, שונים מהמקובל באותו ענף / נישה, שימוש בפונט ייחודי שיזוהה עם המותג של העסק ויבדל אותו מהמתחרים. כמובן שהוספת תמונה, איור או סמלים מחזקים את העברת המסר, ולשם כך נשתמש על פי רוב בסמל המצורף ללוגו של העסק.
תפסת מרובה – פספסת… יש לנו המון מידע להעביר ללקוחותינו ומעט מאוד מקום, כי כרטיס ביקור באופיו הוא מוצר תוכן קטנטן, אל תתפתו להקטין את הפונט ולהוסיף פרטים, תחשבו איזה פרטים הם הכי חשובים ורק אותם תכתבו, בפונט קריא וברור. כיום ניתן להוסיף את קוד ה QR והוא יכול להכיל פרטים נוספים, רק תיקחו בחשבון שרק בעלי הטלפונים החכמים יכולים לעשות בו שימוש, ומידע חיוני, חשוב שיהיה נוכח בכרטיס ולא בצורת קוד.
ניגודיות יוצרת עניין – כאשר העין נתקלת בניגודיות, באופן טבעי נוצרת סקרנות ועניין ואנחנו מתעכבים עוד כמה שניות, כדי לראות מה יש פה. הניגודיות יכולה לחזק את המסרים, לדוגמא, לתת לכרטיס הביקור מראה מובנה, שובב, יצירתי. באמצעות שימוש יצירתי בטיפוגרפיה, ניתן להוביל את עיניו של המסתכל על הכרטיס לתכנים שאנו רוצים שיזכור לאורך זמן, את אותו התוכן נדגיש או באמצעות צבע או בגודל הגופן. כמובן, מיותר לציין שחייבת להיות ניגודיות טובה בין רקע הכרטיס לצבעי הפונטים, כדי שהפרטים על הכרטיס יהיו ברורים וניתן יהיה לקרוא בקלות. אם בוחרים להשתמש ביותר מסוג אחד של גופן, מומלץ להפריד את הגופנים השונים בסוגי הטקסט, גופן שונה לכותרת ואחר לתוכן ובכל מקרה, לא להשתמש ביותר מ 2 גופנים בכרטיס אחד.
זכרו, כרטיס הביקור הוא למעשה המוצר הראשון שאנו נוהגים למסור לצד שני, בדרך כלל עוד לפני שמכירים אותנו. אם נשקיע מעט מחשבה ותשומת לב לכרטיס הביקור שלנו, הלקוח ירגיש שאנחנו משקיעים בעצמנו והביטחון שלו בנו יגדל. שימו לב לפרטים הקטנים, כי שם מרבית האנשים נמצאים.
השאירו תגובה
Want to join the discussion?Feel free to contribute!